Pikant: Gerbrands vertrok helemaal niet 'in goed overleg' bij PSV

24 maart 2023, 16:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toon Gebrands en PSV zijn niet in goed overleg uit elkaar gegaan, maar de toenmalig algemeen directeur is gewoon de laan uit gestuurd. Gerbrands stemde in met de invoering van de NL League en daar waren ze in Eindhoven niet helemaal tevreden mee. Naar buiten toe werd echter heel iets anders gecommuniceerd. 

PSV voelde zich verkeerd voorgelicht door Gerbrands en dat heeft hem de kop gekost. "Gebrands was voor de invoering van de NL League", aldus Valentijn Driessen in Kick-off van De Telegraaf. "Dat kreeg Robert van der Wallen, de huidige voorzitter van de RvC van PSV, te horen, waarna hij werd bijgepraat door onder meer Toon van Bodegom namens Feyenoord en Leen Meijaard van Ajax. Dat duo vertelde Van der Wallen dat de invoering van de NL League een heel slecht besluit voor PSV zou zijn."

In februari 2002 was het verhaal over het vertrek van de algemeen directeur heel anders, want toen zei Gerbrands nog 'met gepaste trots' plaats te maken voor Marcel Brands, die eerder al technisch directeur van PSV was. Het contract van Gerbrands liep nog tot medio 2025. Beide partijen zijn echter anders uit elkaar gegaan dan gecommuniceerd is. Sinds 1 september 2022 is Gerbrands voor onbepaalde tijd extern adviseur bij NAC Breda.

Onrust bij PSV

Sinds het vertrek van Gerbrands bij PSV is het op verschillende vlakken in ieder geval niet beter geworden. De club staat op het moment teleurstellend derde en is Feyenoord uit het oog geraakt. Eerder dit seizoen werd ook al technisch directeur John de Jong ontslagen en dat tekent wel de onrust binnen de club. Voor hem is per 1 maart Earnest Stewart als opvolger gepresenteerd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen