Guardiola had dubbele boodschap voor Koeman op verjaardag: "Pas op, hé"

26 maart 2023, 15:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nathan Aké was zondagavond één van de spelers die bij Ronald Koeman wél een voldoende wist te halen in het duel tegen Frankrijk. De centrale verdediger maakt dit seizoen sowieso een zeer sterke indruk op de bondscoach, die zijn beeld bevestigd zag worden door een belletje met een dubbele boodschap van Manchester City-trainer Pep Guardiola.

De Spaanse oefenmeester feliciteerde de bondscoach eerder deze week met zijn zestigste verjaardag, maar kon het vervolgens niet laten om ook over linksback Nathan Aké te beginnen: "Direct erna zei hij: pas wel op met Aké hè. Dat zegt wel veel, als zo'n manager dat zegt", aldus Koeman, die goed kan begrijpen dat Guardiola in de eindfase van dit seizoen voorzichtig is met de Nederlandse verdediger.

"Ik vind het ongelooflijk knap hoe hij zich ontwikkeld heeft. Wat wij willen, dat doet hij", is de oud-trainer van onder meer FC Barcelona lovend over de verdediger, die naast hem was aangeschoven op de persconferentie. "Ik had hem als voorbeeld kunnen stellen voor de rest, maar dat heb ik niet gedaan. Maar in mijn gesprek met hem wel, één op één. Omdat hij in een team speelt wat denk ik een voorbeeld is van hoe voetbal kan en moet worden gespeeld."

Onder Louis van Gaal kwam Aké nog in de plannen voor als linker centrale verdediger, maar in het nieuwe tijdperk van Koeman is hij de vaste linksback van het Nederlands elftal. Dat is geen nieuwe positie voor hem, aangezien Guardiola de multifunctionele verdediger ook voornamelijk als linkervleugelverdediger gebruikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen