Van Marwijk: "Geen voorstander van kunstgras"

28 november 2008, 11:33

Bert van Marwijk vindt spelen op kunstgras 'jammer voor de charme van voetbal'. Dat stelt de bondscoach op de KNVB-website OnsOranje.nl, waar hij ingaat op de vraag van een lezer wat zijn mening is over kunstgras.

"In principe ben ik geen voorstander van kunstgras. Natuurlijk zal kunstgras op termijn van een dusdanig niveau worden, dat het nauwelijks van gewoon gras te onderscheiden is. Maar toch vind ik dat je het voetbal niet te voorspelbaar zou moeten maken. De sport in het algemeen wordt al steeds sneller en beter georganiseerd. Als er dan ook nog overal kunstgras komt, vergroot je de voorspelbaarheid van het voetbal", zegt de bondscoach, die vooral emotionele redenen aanvoert om het 'gewone' gras te promoten. "Ik vind juist dat je na afloop van een wedstrijd moet kunnen mopperen over het veld, of dat de bal de verkeerde kant op rolt. Je moet het gras kunnen ruiken. Dat draagt allemaal bij aan de charme van het spelletje."

"Maar, dat we er wat sceptisch tegenover staan, komt ook omdat wij groot zijn geworden met 'echt' gras", vervolgt de oud-coach van Fortuna Sittard en Feyenoord. "Over tien, twintig jaar weten voetballertjes waarschijnlijk niet beter dan dat er op kunstgras gevoetbald wordt. Kijk maar naar het hockey. En natuurlijk heeft het ook zo zijn voordelen, bijvoorbeeld dat je altijd kunt spelen, weer of geen weer. Tegenhouden kun je het dus niet, maar voor de charme van het voetbal is het is best jammer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen