Brazilië plaatst zich voor WK na zege bij Argentinië

6 september 2009, 09:15   Bijgewerkt: 6 september 2009, 09:27

Brazilië is er als eerste Zuid-Amerikaanse land in geslaagd een ticket voor het WK 2010 in Zuid-Afrika te bemachtigen. De Goddelijke Kanaries stelden deelname veilig na een 3-1 overwinning bij aartsrivaal Argentinië.

Luisao en Luis Fabiano hadden de Brazilianen al binnen een half uur op een ruime voorsprong gezet (2-0). Pas na rust deed de gastheer iets terug via Jesús Dátolo, maar verder kwam de equipe van Diego Maradona niet. Door een goal van opnieuw Luis Fabiano werd het zelfs nog 1-3.

Brazilië heeft in vijftien wedstrijden dertig punten verzameld. Daarmee is het niet meer te achterhalen door nummer vijf Colombia, dat met nog drie duels op de rol een achterstand van tien punten heeft op de klassementsleider.

Argentinië is nog allerminst zeker van een WK-ticket. Het land staat pas vierde met 22 punten en moet derhalve nog flink aan de bak om volgend jaar niet te ontbreken in Zuid-Afrika. Donderdag volgt een belangrijk duel met nummer drie Paraguay, dat net als nummer twee Chili WK-deelname bijna niet meer kan ontglippen. De Argentijnen strijden daarentegen nog volop met Colombia, Ecuador, Uruguay en Venezuela om het laatste directe plaatsbewijs.

De beste vier van de Zuid-Amerikaanse zone kwalificeren zich rechtstreeks voor de eindronde. De nummer vijf van de eindrangschikking moet zich in een play-off eerst nog ontdoen van de Noord- en Midden-Amerikaanse nummer vier.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen