'Ook Spaanse clubs hengelen naar Mulenga'

30 juli 2013, 09:54

FC Utrecht gaat er een hele kluif aan krijgen om Jacob Mulenga deze zomer in de Galgenwaard te houden. Naast clubs uit Engeland, hebben volgens AD Sportwereld nu ook teams uit de Spaanse Primera Division belangstelling in de 29-jarige Zambiaanse aanvaller. Het zou gaan om Rayo Vallecano en Real Valladolid.

FC Utrecht zit, wat Mulenga betreft, in een lastig parket. De club kan de eventuele transfersom goed gebruiken, maar raakte deze zomer al basiskrachten Mike van der Hoorn, Jan Wuytens en Anouar Kali kwijt. Bovendien zijn aanvallers Cedric van der Gun en Edouard Duplan wegens blessures de komende maanden niet beschikbaar. De club uit de Domstad is naarstig op zoek naar een versterking voor de voorhoede.

Mulenga gaf afgelopen donderdag zijn visitekaartje af door drie keer te scoren in de Europa League-wedstrijd tegen Differdange. Genoeg voor een plek in de volgende ronde was het niet, want ondanks zijn treffers kwam Utrecht niet verder dan een gelijkspel (3-3). In Luxemburg had het 2-1 verloren, ook toen scoorde Mulenga.

Mulenga speelt al sinds 2009 voor Utrecht, dat hem toen overnam van het Franse Châteauroux. Vorig seizoen was de spits goed voor veertien competitiegoals.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen