De Boer heeft goede hoop dat Schöne kan spelen

29 september 2014, 19:33

Lasse Schöne is dinsdag mogelijk weer van de partij bij Ajax, in de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia. De Deense middenvelder stond de afgelopen weken aan de kant vanwege een liesblessure, twee weken geleden opgelopen in de CL-ouverture tegen Paris Saint Germain.

"Ik schat de kans dat Lasse meespeelt op zeventig procent", zegt coach Frank de Boer op Ajax.nl. "Gisteren voelde hij zich zo goed dat hij ook de partij, die hij eigenlijk nog aan zich voorbij zou laten gaan, heeft meegedaan. Toen had hij geen last. Maar hij heeft nog niet getest met het schieten. Daarin moet hij vanavond nog een stapje maken." Ajax traint vanavond voor de laatste keer in de aanloop naar de CL-wedstrijd. Daarna wordt bekeken of Schöne speelklaar is.

De Boer verwacht een lastig avondje op Cyprus. "Want APOEL is moeilijk te verslaan in eigen huis", weet de oefenmeester. "Dus moet het nog blijken of er voor Ajax iets te halen valt. APOEL is een goed voetballende ploeg. Zij willen dominant zijn. Dat zijn ze hier ook in eigen land. Bovendien hebben ze een geroutineerd elftal met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. Ze hebben ook bewezen dat ze als team goed kunnen spelen. Bijvoorbeeld bij Barcelona waar ze maar met 1-0 verloren en waar ze in de tweede helft twee goede kansen op de gelijkmaker kregen. Het is een team met veel Braziliaans/Spaanse invloeden. Je kan het zeker lastig krijgen als je zelf niet honderd procent bent."

APOEL kan bovendien op de steun van de eigen fanatieke aanhang rekenen. De Boer: "Ze zitten hier dicht op het veld. Maar dat zitten ze bij Feyenoord ook en daar zijn ze met vijftigduizend man. Onze spelers zijn het wel gewend om in zulke omstandigheden te spelen. Ik ben niet bang dat we net zo worden overrompeld als tegen Feyenoord. Ik heb na afloop ook gezegd dat er wel mogelijkheden lagen om er onderuit te voetballen. We moeten de juiste keuzes op de juiste momenten maken. Zorgen dat de storm wegebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen