Huntelaar treft oud-werkgever Ajax: "Interessant"

8 januari 2015, 19:17

Komende zaterdag staat het oefenduel tussen Ajax en Schalke 04 op het programma in het Suheim Bin Hamad-stadion in Doha. Het betekent een weerzien tussen de Amsterdamse club en Klaas-Jan Huntelaar, die het voor het eerst tegen zijn oude club opneemt. De goalgetter volgt de Amsterdamse club nog altijd op de voet en koestert nog warme gevoelens voor zijn voormalig werkgever.

"Ajax heeft in de Champions League een paar goede duels gespeeld, het is een interessante tegenstander voor ons", stelt Huntelaar in aanloop naar het oefenduel tegen Voetbal International. De spits vindt dat er veel individuele klasse in de selectie van Ajax zit. "Naast Jasper Cillessen valt Davy Klaassen me op. Hij heeft een goede drive naar voren, is altijd onderweg, en heeft een neusje voor de goal. Ook de jonge jongens aan de zijkanten vallen me op. Anwar El Ghazi is voor zijn leeftijd al een sterk gebouwde jongen. Hij is een atletische speler met veel talent."

Daar laat Huntelaar het niet bij. "Ook bij de jeugd vallen me spelers op. Ik heb de A1 nog zien spelen tegen Barcelona. De rechtsback (Terry Lartey Sanniez, red) vond ik goed. En verder Robert Muric en Vaclav Czerny op de vleugels. En Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en spits Zakaria El Azzouzi", toont de oud-Ajacied zich uitstekend geïnformeerd. "Ajax wordt steeds jonger", constateert hij. "In mijn tijd hadden we Jaap Stam, Edgar Davids en Gabri."

Huntelaar hoopt dat Ajax het gat met koploper PSV kan dichten in de Eredivisie. "PSV heeft een aardig team staan. Maar met een verschil van vier punten is alles nog mogelijk. Laat de druk maar bij PSV liggen, en wordt Ajax hopelijk kampioen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen