Van der Hoorn had 'mafkees' het liefst willen slaan

20 maart 2015, 10:09

Mike van der Hoorn kreeg na het laatste fluitsignaal van de Europa League-return tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (2-1 na verlenging) nog een rode kaart. De verdediger van Ajax werd geprovoceerd door Denys Boyko, de doelman van de Oekraïense opponent. De Ajacied gaf de sluitpost een duw, maar had hem eigenlijk het liefst een klap verkocht.

Na de duw van Van der Hoorn ging Boyko theatraal naar de grond. Scheidsrechter Aleksei Kulbakov uit Wit-Rusland twijfelde niet en trok een rode kaart. De verdediger van Ajax kreeg de kaart aangesmeerd en vond het gedrag van de keeper schandalig. "Hij riep 'we won, we won!', zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Wat een mafkees. Ik had hem het liefst willen slaan, maar ik hield me natuurlijk in. Dus gaf ik hem slechts een duwtje en kreeg ik alsnog rood", aldus de Ajax-verdediger in gesprek met Metro.

Van der Hoorn, die als breekijzer binnen de lijnen was gekomen en de 2-1 voor Ajax aantekende, vroeg de arbiter wat hij had misdaan. "Hij gaf geen antwoord op die vraag, dus misschien wist hij het zelf ook niet zo goed. Of ik deze kaart ga aanvechten? Dat moet ik eerst maar eens met de club gaan overleggen", aldus de Ajacied, die door de resultaten tegen Dnjepr met Ajax klaar is in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen