Groep C: Barça toont veerkracht, City morst bij Celtic

28 september 2016, 23:02   Bijgewerkt: 29 september 2016, 01:01

Het keek bij rust tegen een achterstand aan, maar toch heeft FC Barcelona drie punten gepakt op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Manchester City leed wel puntenverlies. De ploeg van manager Pep Guardiola maakte op het sfeervolle Celtic Park drie keer een achterstand ongedaan tegen Celtic, maar meer dan een punt zat er niet in: 3-3.

Jasper Cillessen moest in de 34ste minuut vanaf de bank in het Stadion im Borussia Park toezien hoe zijn collega Marc-André ter Stegen, in het verleden jarenlang speler van Borussia Mönchengladbach, werd gepasseerd. Na een snelle uitbraak opende Thorgan Hazard de score op aangeven van Mahmoud Dahoud.

In de laatste 25 minuten toonde FC Barcelona veerkracht. Met een lob over BMG-keeper Yann Sommer herstelde Arda Turan in de 65ste minuut het evenwicht. Diezelfde Sommer ging acht minuten later in de fout bij een schot van Luis Suarez. Daarbij liet hij de bal los, waarvan Gerard Piqué profiteerde (1-2).

Celtic kreeg twee weken geleden nog met 7-0 op de broek bij FC Barcelona. Maar uit en thuis, dat is bij de kampioen van Schotland in Europa een wereld van verschil, zo bleek ook tegen Manchester City maar weer eens. Tot grote vreugde van het publiek zorgde Moussa Dembélé al in de derde minuut voor de 1-0 namens Celtic, al had zijn doelpunt afgekeurd moeten worden wegens buitenspel.

Fernandinho bracht Manchester City in de elfde minuut voor de eerste keer op gelijke hoogte na een mislukt afstandsschot van Aleksandar Kolarov, maar Celtic had aan negen minuten voldoende om weer de leiding te grijpen. De ploeg van bankzitter Dorus de Vries kwam op 2-1 doordat Raheem Sterling een schot van Kieran Tierney van richting veranderde en in eigen doel werkte. Sterling maakte zijn fout acht minuten later goed in de vorm van de 2-2. Met een omhaal zorgde Dembélé vlak na de pauze voor de 3-2, maar ook drie keer bleek niet scheepsrecht voor Celtic. Nolito bezorgde Manchester City met een doelpunt in de 55ste minuut een punt. De Spanjaard scoorde na een mooie aanval en nadat Celtic-goalie Craig Gordon de bal had losgelaten.

FC Barcelona is met de maximale zes punten uit twee wedstrijden de lijstaanvoerder in groep C, gevolgd door Manchester City (vier punten), Celtic (één) en Borussia Mönchengladbach (nul).