Babel: "Arsenal was gewoon beter"

28 september 2005, 12:35

Ryan Babel was er na afloop van het duel met Arsenal goed ziek van. De aanvaller zag machteloos toe hoe de bal al binnen tachtig seconden in het Amsterdamse doel lag. "Zoiets mag gewoon niet gebeuren", vindt Babel, die zeer teleurgesteld was over het spel van zijn ploeg. "We leverden de ballen heel simpel in, dat vind ik gewoon niet kunnen."

Op de vraag of Arsenal dinsdagavond terecht gewonnen had, moest Babel eens diep nadenken. Na een paar seconden volgt alsnog een overtuigend antwoord. "Ja, dat denk ik wel", moest de spits tot zijn spijt bekennen. "Arsenal was vandaag de betere ploeg. Het is jammer, want als we gespeeld hadden zoals tegen Praag hadden we het Arsenal nog lastig kunnen maken. Het liep gewoon niet. Hoe dat kan, weet ik ook niet. Ik heb er geen woorden voor", zegt de teleurgestelde aanvaller.

Ook na de openingstreffer van Ljungberg slaagt Ajax er niet in om de Britten echt op de proef te stellen. Volgens Babel was het systeem van Ajax hier mede schuldig aan. Babel en Charisteas stonden samen voorin, waarbij Babel vanaf rechts moest komen en Pienaar moest bijsluiten vanaf het middenveld. "Ik stond zelf stijf aan de rechterkant en dat is moeilijk voetballen. Ik trek zelf graag naar binnen, maar hierdoor liep ik vaak de ruimte dicht voor Pienaar. Ik houd er niet zo van om aan de lijn te moeten voetballen, dus ik vond het een beetje vervelend."

Door de zege van FC Thun tegen Sparta Praag lijken de Zwitsers nu plotseling de grootste concurrent van Ajax in de strijd om de tweede plaats in de groep. "Het was voor mij een verrassing dat Thun heeft gewonnen, ik had gedacht dat het een overwinning voor Praag zou worden. De thuiswedstrijd tegen Thun, over drie weken, kan nu heel belangrijk worden. Ik vind dat we die wedstrijd moeten winnen, het uitgangspunt moet zijn om drie punten te pakken." Gemakkelijk zal dat echter niet worden, weet Babel. "Thun wordt door de meeste mensen denk ik nog onderschat, maar ze hebben een heel degelijke ploeg. Het zal nog lastig worden."  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen