Charisteas boos over wissel en gelijkspel

22 september 2005, 01:10

Wie na een half uur voetballen in de ArenA had gezegd dat ADO Den Haag nog een punt over zou houden aan het duel met Ajax, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Toch was het zo. Door twee goals in de laatste minuten van de wedstrijd eindigde het duel in 2-2, tot grote frustratie van spits Angelos Charisteas. De Griek stond eindelijk in de basis, maar zal met weinig plezier terugdenken aan deze wedstrijd. "Dit is onvoorstelbaar", stamelt de spits tegen FCUpdate.nl.

"We hebben 88 minuten lang de wedstrijd volledig gecontroleerd, maar in twee minuten hebben we het alsnog weggegeven", zegt de boze Charisteas. "Zo zie je maar weer dat in voetbal van alles mogelijk is. Het is ongelofelijk dat we deze 2-0 nog hebben weggegeven. Je merkt dat we weinig ervaring in het veld hadden staan, anders ga je niet in de laatste minuten nog op zoek naar een derde doelpunt. We hebben de laatste minuten gewoon blind gespeeld en niet nagedacht."

Charisteas windt er geen doekjes om. "Het gebrek aan ervaring heeft ons hier opgebroken. Zoiets mag gewoon niet gebeuren. ADO Den Haag heeft de hele wedstrijd geen enkele kans gehad. Wij waren de hele wedstrijd veel gevaarlijker. Als iemand me tijdens de wedstrijd had gezegd dat we de winst nog zouden weggeven, had ik hem voor gek verklaard. Het is onvoorstelbaar dat het een gelijkspel geworden is."

Met name in het eerste half uur maakte Ajax indruk met prima spel. "Dat is zo", zegt Charisteas, "maar een voetbalwedstrijd duurt geen half uur. Het duurt altijd negentig minuten. Maar inderdaad, de eerste helft was erg goed van onze kant. We speelden goed voetbal en creëerden veel kansen. We hebben eindelijk laten zien wat we kunnen."

Over zijn eigen spel was Charisteas, die na 66 minuten vervangen werd door verdediger Nigel de Jong, tevreden. "Ik was erg blij dat ik in de basis stond, voor het eerst dit seizoen. Ik was alleen niet blij met mijn wissel. Ik snap niet waarom ik gewisseld werd, voor mijn gevoel speelde ik een goede wedstrijd. Eigenlijk ben ik daar erg teleurgesteld over. Maargoed, de trainer maakt zijn keuzes. De rode kaart had daar geloof ik ook wat mee te maken. Ik kan er niks anders van maken, maar blij word ik er niet van."

"We hebben hier twee dure punten verloren. Het is nu belangrijk om kritisch naar onszelf te kijken en natuurlijk de volgende wedstrijden geen punten te verliezen. We moeten leren van de fouten die we in deze wedstrijd gemaakt hebben", aldus de Griekse aanvaller.    

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen