Heerenveen kiest aanval tegen Banik Ostrava

29 september 2005, 12:02

SC Heerenveen staat vanavond voor een bijzonder lastige klus. De Friezen gingen twee weken geleden kansloos onderuit tegen Banik Ostrava (2-0) en moeten nu in eigen stadion gaan proberen om deze nederlaag weg te poetsen. Trainer Verbeek heeft er in elk geval vertrouwen in. "Waarom zouden we niet optimistisch zijn? Wij kunnen iedere tegenstander angst aanjagen", aldus de strijdlustige oefenmeester.

Heerenveen zal vanavond in het Abe Lenstra Stadion in elk geval de aanval kiezen. Noodgedwongen, beseft Verbeek zich. "We zullen wel móeten aanvallen", weet hij. "De spelers weten wat hen te doen staat. We moeten er voor zorgen dat Banik de schrik in de benen krijgt. Als dat gebeurt, kunnen we absoluut twee of drie keer scoren."

Verbeek kan voor het duel met de Tsjechen beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Hanssen, Kissi en Prager ontbreken door blessures. Ook linksback Jeroen Drost, die in de aanloop naar het duel kampte met een lichte hamstringblessure, kan gewoon spelen. Klaas Jan Huntelaar keert, in vergelijking met het competitieduel tegen NEC, terug in het basiselftal. De spits zit in de Nederlandse competitie een schorsing uit.

De vermoedelijke opstelling van SC Heerenveen tegen Banik Ostrava:

Waterman- Seip, Hansson, Breuer, J. Drost- Bosvelt, Bruggink, Pranjic- Yildirim, Huntelaar, Samaras

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen