Luirink ontevreden na langverwachte rentree

Ger
12 september 2005, 07:00

Na een afwezigheid van dertien maanden maakte Gijs Luirink afgelopen zondag tegen Sparta zijn opwachting voor FC Groningen (0-1 verlies). Door een afgescheurde kruisband en een scheurtje in de buitenmeniscus moest de jonge verdediger het vorige seizoen aan zich voorbij laten gaan. "Het voelt goed dat ik weer kan spelen, maar mijn rentree werd volledig overschaduwd door het resultaat", vertelt hij aan FCUpdate.nl. 

Luirink maakte twee seizoenen geleden de overstap van Volendam naar FC Groningen. Al in zijn eerste wedstrijd voor de club uit het Oosterpark raakte hij zwaar geblesseerd. "Dat was op 15 augustus 2004", zegt de geboren Amsterdammer zonder na te denken. De zwarte dag lijkt voor altijd in het geheugen van Luirink te zijn gegrift. "Van tevoren weet je dat je pas na negen maanden weer kan meetrainen."

Het herstel van de dubbele blessure is volgens de verdediger goed verlopen. "Zoals het hoort te zijn", stelt hij. "Ik wist dat het hele vorige seizoen in één klap weg zou zijn. Daarom heb ik geen haast genomen. Bij zo'n blessure is het heel belangrijk dat je topfit terugkomt en niks gaat forceren. Het is leuk voor mezelf dat ik nu terug ben na een jaar lang keihard werken, maar de wedstrijd is het belangrijkste. Helaas is het resultaat tegen Sparta teleurstellend."

Met drie punten uit vier wedstrijden kent FC Groningen dit seizoen een zwakke start. "Maar in de eerste helft tegen Sparta speelden we echt goed voetbal", countert Luirink. "We hanteerden een hoog tempo en we creëerden kansen. Die moeten we natuurlijk wel {image[240669][right-half][]}maken. Normaal gesproken had het 2-0 of misschien 3-0 moeten zijn bij de rust. De benutte penalty van Sparta vlak voor rust was een klap."

In de tweede helft bleek het voor Groningen niet mogelijk de wedstrijd te laten kantelen. "We begonnen goed na de rust, maar na tien minuten zakte het terug. Op een gegeven moment gingen we anders spelen. Meer op de gok met de lange bal en een spits erbij. De bal viel alleen niet goed en dat zal je altijd zien als het tegen zit", analyseert Luirink, die in de tweede helft door trainer Ron Jans naar de kant werd gehaald. "Ik ging eruit omdat ik het laatste beetje inhoud mis. Ik ben nog niet helemaal 100 procent. Maar dat heeft gewoon met ritme en wedstrijdinhoud te maken. Voor de rest ben ik fit."

Ondanks het verlies kan Luirink terugzien op een degelijke rentree. De verdediger hield zich niet in en ging de duels vol in. Scheidsrechter Dick van Egmond bestrafte hem zelfs voor een te stevige ingreep. "Een belachelijke gele kaart", meent Luirink. "Ik zal het even moeten terugkijken, maar ik speelde volgens mij de bal. Ik heb niet zo'n goede relatie met Van Egmond, maar dat is voornamelijk van zijn kant. Ik heb daarvoor ook geen overtredingen gemaakt waardoor het een optelsom zou kunnen zijn."

Komende zondag neemt Groningen het in eigen huis op tegen landskampioen PSV. Luirink kijkt uit naar die confrontatie. "De competitie is lang en we hebben zeker kwaliteiten om een goede middenmootpositie te bemachtigen. Dat ligt niet anders als je een slechte start hebt. Dus we moeten gewoon vertrouwen houden in onszelf en in het team. Dat zit bij ons wel goed dus wat dat betreft maak ik me niet druk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen