Manchester United verspeelt punten in stadsderby

Ger
10 september 2005, 19:50

De stadsderby tussen Manchester United en Manchester City bleef zaterdag op Old Trafford onbeslist (1-1). Ruud van Nistelrooy zette de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. City pakte in de tweede helft alsnog een punt dankzij een treffer van Joey Barton.

United was in eigen huis de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in die overmacht in grote cijfers uit te drukken. Na de 1-0 van Van Nistelrooy verkwanselde United verschillende kansen. City scoorde wel uit een zeldzame aanval, waardoor de formatie van manager Alex Ferguson de eerste punten van het seizoen verspeelde.

Chelsea blijft ook na dit weekeinde de koploper in de Premier League. De miljoenenclub uit Londen won zaterdag vrij eenvoudig met 2-0 van Sunderland. De ploeg van Arjen Robben heeft na vijf duels de maximale score behaald.

Michael Owen maakte een flets debuut voor Newcastle United. De aanvaller, terug in Engeland na een weinig inspirerend jaar bij Real Madrid, kon zijn nieuwe werkgever niet aan de zege helpen. Het werd 1-1 tegen Fulham.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!