Mourinho vindt Champions League beter dan WK

13 september 2005, 10:56

Wie goed voetbal wil zien, hoeft volgens Chelsea-trainer Jose Mourinho komende zomer niet naar het WK te gaan kijken. Volgens de Portugese oefenmeester is het voetbal in de Champions League van een hoger niveau. Mourinho opent de Champions League vanavond met een wedstrijd tegen Anderlecht.

Volgens Mourinho is de Champions League sterker dan het WK. "In een vergadering met alle trainers zijn we tot de conclusie gekomen dat het beste voetbal niet gespeeld wordt tijdens een WK. Als je bij clubs een zwakke plek vindt, kan je die positie versterken met een nieuwe speler. Bij nationale teams kan dat niet. Daar moet je roeien met de riemen die je hebt."

Mourinho's Chelsea zit in de Champions League in een poule met titelhouder Liverpool, Betis Sevilla en het Belgische Anderlecht. "Het is een gevaarlijke groep", zegt Mourinho. "Het is van groot belang dat we vanavond tegen Anderlecht drie punten halen. Alleen op die manier kunnen we de andere ploegen een stap voor blijven. Anderlecht heeft een aardige ploeg, maar Chelsea heeft zowel individueel als collectief meer kwaliteiten. We hebben tweemaal op rij de halve finale gehaald. Dit jaar gaan we voor de finale."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen