Ook Volendam verliest ongeslagen status

Ger
26 september 2005, 00:24

Na VVV Venlo en Excelsior heeft ook FC Volendam zijn eerste nederlaag in de competitie geleden. De houder van de eerste periodetitel ging zondag met 1-2 onderuit tegen Go Ahead Eagles. Door dit resultaat blijft VVV de koploper.

Go Ahead kwam in Volendam vlak voor rust op voorsprong door een treffer van Marco Parnela. In de 54ste minuut maakte Tim Gilissen de tweede goal voor de bezoekers uit een strafschop. De 1-2 van Joris van Rooijen kwam vlak voor tijd tot stand.

FC Zwolle zette Cambuur Leeuwarden met 1-0 opzij. Door de overwinning vond Zwolle de aansluiting bij de bovenste zes ploegen van de Gouden Gids Divisie. De enige goal van de wedstrijd kwam op naam van Ivar van Dinteren.

Nieuwkomer AGOVV uit Apeldoorn boekte ook een zege. Op bezoek bij FC Eindhoven was Gonzalo Garcia-Garcia al in de vierde minuut verantwoordelijk voor de enige treffer. Doelman Jelle ten Rouwelaar (Eindhoven) stopte in de 81ste minuut nog een strafschop.