Renovatie PSV nog lang niet voltooid

Ger
19 september 2005, 20:15

In het prille voetbalseizoen morste PSV zondagmiddag al voor de tweede keer punten. Op bezoek bij FC Groningen bleek dat de landskampioen een te krappe selectie bezit om slechts op routine te winnen. "We hebben maar heel weinig kansen kunnen creëren", stelt PSV'er Timmy Simons vast tegenover FCUpdate.nl.

Op de overwinning van FC Groningen viel naderhand weinig af te dingen. PSV trad de thuisploeg tegemoet met inspiratieloos voetbal waardoor de aanvalslinie tandeloos bleef. Slechts in het laatste kwartier - toen Guus Hiddink met liefst vijf spitsen ging spelen - wist PSV gevaarlijk te worden. "We hebben zeker in de eerste helft te weinig agressiviteit getoond", vindt Simons. "Als je een mindere wedstrijd speelt moet je nog altijd de duels proberen te winnen. De tweede helft was iets beter maar we hebben zeker niet gevoetbald op ons niveau."

Bij PSV leek de accu nog niet volledig opgeladen na het spelen van het Champions League-duel van vorige week dinsdag. "Het is altijd gevaarlijk als je na een Europese wedstrijd een competitiewedstrijd op verplaatsing speelt tegen één van de mindere teams", weet Simons. "Dan moet je zeker dezelfde instelling hebben, want die jongens knokken voor elke meter. Groningen heeft met veel lef gespeeld. Het laatste kwartier gingen ze nog man op man spelen tegen onze vijf spitsen. Daardoor kwamen we niet vanaf de flanken door en werden onze backs goed afgeschermd. Toen moesten we van achteruit de bal naar voren brengen en daar hebben ze heel goed op verdedigd."

De thuisploeg won de ontmoeting met PSV door een fraaie uithaal van Yuri Cornelisse. De vleugelspeler zag zijn schot via Michael Lamey en de paal in het doel terecht komen. "Ik had het al drie keer eerder geprobeerd en toen lukte het niet", aldus Cornelisse na de wedstrijd in de catacomben van het Oosterpark. "Nu was het eigenlijk een moeilijke bal omdat ik hem eerst uit de lucht moest aannemen. Ik knalde hem er daarna vol in. Ik voelde al dat ik hem goed raakte en hij ging natuurlijk prachtig in het doel."

Na het verlies in eigen huis tegen Sparta had Groningen volgens Cornelisse wat recht te zetten. "Iedereen was erop gebrand om tegen PSV een goed resultaat neer te zetten. Ik denk dat PSV te pakken was en dat wisten we van tevoren. Ze kwamen hier heen met het idee makkelijk te winnen, maar ze hadden toch een wedstrijd van de Champions League in de benen. Daar hebben wij goed gebruikt van gemaakt. De eerste helft hebben we gewoon heel goed gevoetbald en de tweede helft hebben we keihard geknokt om de voorsprong niet uit handen te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen