Van Basten: "Van Bommel mist goede mentaliteit"

30 september 2005, 16:01

Marco van Basten blijft verbazen. Na Mark van Bommel is nu ook Roy Makaay buiten de selectie van het Nederlands elftal gevallen. Hoewel de spits van Bayern München volledig fit is, geeft Van Basten de voorkeur aan Jan Vennegoor of Hesselink. Overigens lijkt de kans dat Van Bommel voor het WK nog terugkeert in de selectie van Oranje, klein. "Van Bommel mist de juiste wedstrijdmentaliteit", vindt Van Basten.

In tegenstelling tot Van Bommel en Makaay, is Edgar Davids wél weer van de partij. Ook Olaf Lindenbergh, Ron Vlaar en George Boateng behoren tot de voorlopige groep van 23 spelers, waarvan er nog vier zullen afvallen. Over het feit dat Makaay voor het eerst sinds 2000 niet bij de selectie zit, is Van Basten nuchter. "Wij vinden andere aanvallers op dit moment beter", zegt de bondscoach. "Hij is niet onze eerste spits en als invaller hebben we op dit moment meer aan Vennegoor of Hesselink."

Van Basten kwam opvallend genoeg ook met een nieuw kritiekpunt. "Van Bommel mist de juiste wedstrijdmentaliteit. De agressie, de echte wil om zijn taken goed uit te voeren, ontbreekt. Davids heeft dat wel. Hij voegt daarmee wat toe aan de selectie. Wel moet Edgar er voor gaan zorgen dat hij iets minder snel gele kaarten oploopt. Daar zal ik met hem over gaan praten."

In zijn, inmiddels traditionele, rustige stijl legde Van Basten ook uit waarom Lindenbergh, Vlaar en Boateng een uitnodging ontvangen hebben. "Lindenbergh zorgt voor meer balans in de selectie en Boateng doet het op dit moment bij zijn club Middlesbrough gewoon goed", aldus de bondscoach. "En Vlaar heb ik er mede bijgehaald omdat er vraagtekens waarom omtrent de fysieke gesteldheid van Lucius en Ooijer."

De selectie van Marco van Basten:

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (AZ)

Verdediging: Bouma (Aston Villa), De Cler, Opdam en Vlaar (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (HSV) en Kromkamp (Villarreal)

Middenveld: De Jong, Lindenbergh, Maduro en Sneijder (allen Ajax), Landzaat (AZ), Van der Vaart (HSV), Boateng (Middlesbrough) en Davids (Tottenham Hotspur)

Aanval: Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United) en Vennegoor of Hesselink (PSV)

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen