Van der Vaart: "Blij dat mijn benen er nog aan zitten"

8 september 2005, 14:00

Voor Rafael van der Vaart was het duel met Andorra een bijzondere wedstrijd. De middenvelder van Hamburger SV stond voor het eerst sinds 4 juni weer eens in de basis van het Nederlands elftal en bekroonde zijn prima optreden met een wonderschoon doelpunt. FCUpdate.nl sprak na de wedstrijd met de 22-jarige Heemskerker.

Van der Vaart brak halverwege de eerste helft de ban voor Oranje, door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai over Andorrese doelman. "Ik kreeg die bal goed aangespeeld van Cocu, draaide weg van mijn tegenstander en lobte hem over de keeper heen. Ik moet zeggen dat hij er prachtig in ging", zegt de voormalig Ajacied over zijn vijfde interlandgoal.  

Van der Vaart werd in Hamburg binnengehaald als dé Nederlandse superster. Dat schept verwachtingen, weet hij. "Tuurlijk, de mensen verwachten wat van je. Je wordt gehaald als de grote ster en dan wordt je van verwacht dat je ook iets laat zien. Dat is niet erg. Tot nu toe gaat het lekker, het team draait prima", aldus Van der Vaart. Hamburger SV staat na drie wedstrijden op een gedeelde tweede plaats in de Duitse Bundesliga en bovendien plaatste de ploeg zich via de Intertoto-competitie voor de UEFA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen