Wenger haalt uit naar FIFA en UEFA

23 september 2005, 10:32

Als het aan Arsene Wenger ligt, wordt de internationale voetbalkalender eens goed onder de loep nemen. De manager van Arsenal is het beu dat hij om de haverklap spelers geblesseerd terug ziet komen van interlands. "De FIFA en en UEFA zijn alleen bezig met hun eigen problemen, ze doen niks aan het belang van de clubs", moppert de Fransman.

"We moeten vrienschappelijke interlands afschaffen en de hele internationale kalender eens reorganiseren", zegt Wenger in een interview met France Football. "Tegenwoordig krijg je een speler 24 uur voor een belangrijke wedstrijd op een brancard terug, na een interland. Je moet zo ongeveer een magiër zijn in plaats van een coach om je elftal weer fit te krijgen na een week interlandvoetbal."

"Als je als speler woensdagavond een interland moet spelen in Turkije, is het onmogelijk om op zaterdag weer helemaal topfit te zijn. De FIFA en de UEFA denken alleen maar aan hun eigen belang en het belang van de nationale teams. Ze geven geen stuiver om het belang van de clubs, dat vinden ze immers niet hun pakkie-an", aldus de boze Wenger.

Wenger kreeg enkele weken geleden een flinke tegenvaller te verwerken toen Thierry Henry geblesseerd terugkeerde van een interland met Frankrijk. In totaal staat Henry door deze blessure acht weken buitenspel en mist hij onder andere minimaal twee Champions League-duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen