Abramovich: "Dit is de eeuw van Chelsea"

Ger
21 oktober 2005, 10:00

Als het aan Roman Abramovich ligt, zal Chelsea het voetbal de komende honderd jaar gaan domineren. "Alles wat we tot op dit moment hebben gedaan, staat in het teken van dat doel", aldus de steenrijke voorzitter van de Londense club.

Abramovich nam Chelsea in de zomer van 2003 voor ruim 207 miljoen euro over. Onder zijn bewind spendeerde de club circa 355 miljoen euro aan nieuwe spelers. Afgelopen seizoen leverde dat de eerste landstitel op sinds vijftig jaar.

"Toen ik bij Chelsea begon, had ik niet verwacht dat het me zoveel plezier zou brengen", vertelt Abramovich. "Iedereen werkt ongelooflijk hard. We willen er zeker van zijn dat we niet weer een halve eeuw moeten wachten op het volgende kampioenschap. Ik hoop de fans van Chelsea veel meer te geven dan ze de laatste honderd jaar gewend zijn."

De Rus zegt bezig te zijn om van Chelsea de meest dominante voetbalclub van deze eeuw te maken. "Om dat te bereiken, liggen er vele uitdagingen voor ons", stelt Abramovich. "We willen opnieuw de titel in Engeland winnen en beter presteren in Europa. Misschien kunnen we dit jaar wel de finale van de Champions League bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen