Babel wil de spits van Ajax worden

24 oktober 2005, 17:00

Ryan Babel speelde zondag tegen PSV eindelijk weer eens op zijn favoriete positie, centraal voorin. De jonge aanvaller stond de eerste wedstrijden van dit seizoen vooral opgesteld als linksbuiten, maar Babel heeft een duidelijk doel voor ogen: de spits van Ajax worden. Toch is het hem tot op heden niet gemakkelijk gemaakt in Amsterdam. "Bij trainingen word ik vaak linksbuiten gezet en dat is natuurlijk niet goed voor mijn ontwikkeling als spits", klaagt Babel tegen FCUpdate.nl.

Babel windt er geen doekjes om. De 18-jarige aanvaller ziet zichzelf als een centrumspits en niet als een linksbuiten. "De trainer weet dat. Ik heb het er niet met hem over gehad, maar hij weet dat ik graag centraal speel", zegt de aanvaller. "De trainer weet wat mijn favoriete positie is. Ik moet op de trainingen en in de wedstrijden gewoon laten zien wat ik kan."

Toch valt het voor Babel niet mee om zich tijdens de trainingen te onderscheiden. "Het is best moeilijk", vindt Babel. "Tijdens de trainingen word ik vaak als linksbuiten neergezet en daardoor kan ik me niet echt ontwikkelen als spits. Ik zal hierdoor naast de trainingen nog andere dingen moeten doen, zoals trainen op afwerken en koppen. Daar ben ik druk mee bezig."

Een week geleden, tijdens het duel met FC Thun, moest Babel nog vanaf de bank toekijken hoe zijn ploeg voor het eerst in twaalf maanden weer eens een Champions League-duel wist te winnen. "Ik zat even niet in een goede periode rond die interlands van het Nederlands elftal. Ik had niet goed gepresteerd en dan is het logisch dat je even plaats moet maken."

Tegen PSV mocht Babel voor het eerst dit seizoen starten als centrumspits van Ajax. Hoewel hij niet zijn stempel op het duel wist te drukken, blijft hij vastbesloten om zijn doel te bereiken. "Ik moet gewoon de kansen die ik krijg met beide handen aanpakken. Het enige dat ik kan doen, is keihard blijven werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen