Barcelona klopt Malaga, Real Madrid opnieuw onderuit

27 oktober 2005, 00:36

FC Barcelona is Real Madrid weer gepasseerd in de Primera Divison. De Catalanen wonnen door twee doelpunten in de laatste tien minuten met 2-0 van Malaga, terwijl Real Madrid voor de tweede keer binnen vier dagen onderuit ging. Deportivo la Coruna was met 3-1 duidelijk een maatje te groot voor de Koninklijke.

Barcelona had het in eigen stadion tegen Malaga zeker niet makkelijk. Het harde vechten leverde Malaga in deze wedstrijd vijf gele kaarten op. Ronaldinho wist 10 minuten voor tijd de wedstrijd voor Barcelona te redden door uit een penalty te scoren.  De wedstrijd in Barcelona werd niet veel later, twee minuten voor tijd, door Larsson veilig uitgespeeld toen de Zweed voor 2-0 zorgde. Mark van Bommel werd door Rijkaard zoals verwacht in de basis opgesteld in plaats van de geblesseerde Deco. Van Bronckhorst speelde vanavond niet.

Real Madrid had in La Coruna geen schijn van kans tegen Deportivo. Julian de Guzman, een broer van Feyenoorder Jonathan, zette de thuisploeg al na een half uur op voorsprong. Op slag van rust maakte Juanma er 2-0 van en in de slotfase tilde diezelfde Juanma de stand zelfs naar 3-0. De treffer van Ruben vijf minuten voor tijd (3-1) was voor Real niets meer dan een kleine pleister op een grote, gapende wond.

Villarreal won, zonder Kromkamp, in Sevilla met 3-2 van Betis. Riquelme maakte twintig minuten voor tijd de beslissende treffer. De thuisclub speelde op dat moment al met tien man. Joaquin kreeg rood. Melli volgde hem tien minuten later naar de kleedkamer, waarschijnlijk omdat hij de scheidsrechter beledigde.

Het hooggeklasseerde Celta de Vigo verloor in een harde wedstrijd met 1-0 bij Mallorca. De Italiaan Doni maakte vlak na rust het enige doelpunt.