Bondscoaches sluiten 'akkoordje' uit

8 oktober 2005, 02:00

In Roemenië maakt men zich grote zorgen. De Roemenen hebben nog een kleine kans om tweede te worden in de groep, maar daarvoor is het wel afhankelijk van Tsjechië. Alleen wanneer de Tsjechen verliezen van Oranje, behoudt Roemenië een kans op de tweede plaats. De Roemenen vrezen echter dat Tsjechië en Nederland het op een 'akkoordje' zullen gooien en de punten zullen delen.

Cristian Chivu, de aanvoerder van de Roemenen, liet in een interview weten dat hij bang is voor een dergelijke afspraak tussen de Tsjechen en de Nederlanders. Beide bondscoaches lachen de Roemeense angst echter weg. "Wij doen niet aan akkoordjes", is het enige dat de totaal verbaasde Karel Brückner kwijt wil als hem gevraagd wordt naar deze Roemeense angst voor een pact.

Ook Marco van Basten is totaal verrast door de uitlatingen van Chivu. "Zowel Tsjechië als Nederland heeft er belang bij om te winnen. Tsjechië moet zelfs winnen om kans te houden om als beste nummer twee directe plaatsing voor het WK te halen. Ze hebben dus weinig aan een gelijkspel."

Overigens heeft ook het Engelse CNN een cameraploeg naar Praag gestuurd. Puntverlies van de Tsjechen zou immers betekenen dat de Engelsen een grotere kans hebben om als beste nummer twee een WK-ticket te bemachtigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen