Booy houdt vertrouwen in Grandel

26 oktober 2005, 11:36

Franck Grandel blijft voorlopig eerste keus bij FC Utrecht. De Franse doelman ligt onder vuur na zijn flater in de wedstrijd tegen Heerenveen (1-1), maar trainer Foeke Booy geeft zijn keeper voorlopig het voordeel van de twijfel. "Hij moet de kans krijgen om deze fout recht te zetten", vindt Booy.

Na blunders tegen onder meer PSV en Feyenoord ging Grandel tegen Heerenveen voor de zoveelste keer dit seizoen in de fout. De doelman liet een voorzet van Pranjic los, waarna invaller Tarvajärvi de gelijkmaker kon binnentikken voor Heerenveen. Verwacht werd dat Booy na het gestuntel van Grandel reservedoelman Terol een kans zou geven, maar voorlopig blijft Grandel eerste keeper in Utrecht.

"Het is nu aan hem", zegt Booy over zijn Franse doelman in het AD. "Grandel krijgt van mij de kans op herstel. Tegen Heerenveen maakte hij een technische fout in de slotfase en dat duidt op concentratieverlies. Aan zijn instelling ligt het niet. Hij weet ook dat keepers op dit soort momenten afgerekend worden. Hij vindt het vreselijk, voor het elftal en de supporters."

Vanavond, in de bekerwedstrijd tegen VVV Venlo, krijgt Grandel zijn eerste kans op eerherstel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen