Cruijff haalt opnieuw uit naar Mourinho

24 oktober 2005, 14:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De woordenwisseling tussen Jose Mourinho en Johan Cruijff blijft voortduren. Mourinho en Cruijff liggen al sinds enkele weken met elkaar in de clinch en blijven in de media met modder gooien. Dit weekend was het weer de beurt aan Cruijff om Mourinho aan te vallen. "Ik wil Jose graag eens leren hoe je een team mooi kan laten voetballen", schrijft Cruijff in La Vanguardia.

De vete tussen Cruijff en Mourinho begon toen de Nederlandse legende kritiek uitte op de speelwijze van Mourinho's Chelsea. Volgens Cruijff speelt Chelsea puur resultaatvoetbal en is het spel van de Londenaren niet om aan te zien. Mourinho zou Mourinho niet zijn als hij hier niet op zou reageren. "Cruijff leeft in het verleden. Ik heb alles al gewonnen wat er te winnen valt, dus ik ben benieuwd wat Cruijff mij kan leren. Maar goed, hij is van harte welkom om mij eens les te geven", was de cynische reactie van de Portugese trainer.

Dit weekend reageerde Cruijff op de woorden van Mourinho. "Het doet me deugd dat Mourinho graag van mij wil leren hoe een team mooi kan voetballen. Ik kan Jose leren hoe een elftal dominant kan spelen en kan winnen, zoals Ajax in de jaren '70 en Barcelona in de jaren '90."

"Ik wil Jose graag bijbrengen dat voetbal niet alleen gericht is op resultaat, maar ook op het respect van de buitenwereld. Respect van de fans en de wereld voor jouw ploeg is belangrijker dan de hoeveelheid titels die je als club hebt gewonnen. Jose heeft nu de leeftijd bereikt dat hij dat zou moeten begrijpen", aldus Cruijff in zijn column.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen