Den Ouden: "De kwaliteit is er nog niet uitgekomen"

Ger
26 oktober 2005, 10:00

Dit seizoen lijkt Geert den Ouden de verpersoonlijking van de grilligheid van ADO Den Haag. De spits is zoekende naar een constant niveau en pendelt daardoor tussen bank en basis. "De laatste maanden heb ik mijn waarde bij vlagen bewezen, maar ik ben wel afhankelijk van het team," zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Afgelopen zondag had trainer Frans Adelaar in het duel tegen FC Groningen (3-1 verlies) weer een basisplek ingeruimd voor Den Ouden. In het Oosterpark bleek het optreden van de 29-jarige aanvaller echter van korte duur. Al na 35 minuten werd hij naar de kant gehaald. "Het is niet leuk als je al zo snel wordt gewisseld", geeft Den Ouden grif toe. "Maar het ging gewoon niet. Zoals de wedstrijd verliep, kwam ik niet tot mijn beste spel."

Al na elf minuten incasseerde ADO Den Haag in Groningen de eerste tegentreffer. De bezoekers slaagden er na die vroege goal niet in het initiatief naar zich toe te trekken. "Dat de trainer me dan wisselt, is zijn verantwoording", stelt Den Ouden. "Ik kan wel herrie gaan schoppen, maar liever blijf ik realistisch. Ik kreeg bijna alleen maar lange ballen en ik had te maken met twee of drie verdedigers. Ballen in de voet heb ik bijna niet gekregen. Dan weet ik dat ik heel moeilijk in mijn spel ga komen."

Bij de start van het seizoen was Den Ouden niet honderd procent fit. Door een liesblessure kon hij doordeweeks weinig trainen. "Toch heb ik wel goede wedstrijden gespeeld, zoals tegen Heracles en Heerenveen", vertelt Den Ouden. "Maar na de nederlaag tegen NAC was de trainer niet tevreden. Daarna zat ik een paar wedstrijden op de bank. Dat geschuif is vervelend, maar gelukkig ben ik wel weer helemaal fit."

ADO Den Haag staat momenteel op de zestiende plaats in de competitie. Den Ouden maakt zich vooralsnog geen zorgen over de lage klassering. "Den Haag gaat wel genoeg punten pakken. We moeten alleen oppassen dat we niet, zoals vorig seizoen, pas vrij laat op gang komen. Het is altijd lekkerder als je genoeg punten op zak hebt. Dan kan je een paar keer verliezen. Dit seizoen hebben we al punten laten liggen tegen Heracles en dat moet ons in deze fase van de competitie niet vaker gebeuren."

Vanavond (woensdag) kan ADO Den Haag revanche nemen op FC Groningen. Beide teams treffen elkaar opnieuw in het Oosterpark, alleen nu voor de Gatorade Cup. "Ik hoop dat we deze keer een ander ADO Den Haag zien. Dat moet ook wel, anders winnen dit seizoen geen wedstrijd meer", grapt Den Ouden, die vanavond niet aan de aftrap zal verschijnen. Tijdens een training liep de aanvaller een kwetsuur op aan zijn voet. De grilligheid lijkt voorlopig nog niet ten einde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen