Oranje zorgenloos richting duel met Tsjechen

7 oktober 2005, 21:44

Als een veldheer keek Marco van Basten eens over de grasmat van de Toyota Arena. Ter hoogte van de middenlijn was de bondscoach aandachtig toeschouwer bij een partijspel van zijn ploeg. Tot tevredenheid van Van Basten konden alle twintig spelers voluit meespelen, waardoor ook de zorgen over de lichte blessures van Sneijder en Kromkamp vervlogen lijken. Kortom, het Nederlands elftal is klaar voor het duel met de Tsjechen.

Van Basten is zich er van bewust dat het zeker niet gemakkelijk zal worden om de Tsjechen te verslaan. "Op het EK vond ik Tsjechië één van de beste ploegen. Ook in onze eerste ontmoeting deze kwalificatiecyclus was Tsjechië goed, ik vond ze in die wedstrijd beter spelen dan Nederland. Wij waren die wedstrijd wat gelukkig, waardoor we alsnog wonnen. Ook nu hebben de Tsjechen nog altijd een sterk team."

Ook de aanwezigheid van Edgar Davids in de selectie kwam tijdens de afsluitende persconferentie nog even ter sprake. "Edgar maakt de selectie sterker. We hebben een jonge ploeg en met zijn ervaring is hij van grote waarde. Hij heeft nog altijd de wil om te presteren en hij wil graag deel uitmaken van de nationale ploeg."

Davids zal morgenavond in Praag hoogstwaarschijnlijk genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Alles wijst er op dat Van Basten de volgende elf spelers het veld in zal sturen: 

Van der Sar; Van Bronckhorst, Opdam, Boulahrouz, Kromkamp; Van der Vaart, Maduro, Landzaat; Kuyt, Van Nistelrooy en Robben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen