Smit: "Nederlaag in Groningen is een domper"

Ger
3 oktober 2005, 19:00

Hoe snel een goede vorm kan vervliegen bewees Willem II afgelopen week. Binnen een tijdsbestek van 70 uur toonden de Tilburgers twee gezichten tegen respectievelijk AS Monaco en FC Groningen. Na een sterk optreden in de UEFA Cup volgde een teleurstellende verliespartij in het Oosterpark. "Ik wil de Europese wedstrijd niet als excuus voor deze nederlaag aanvoeren", zegt middenvelder Arvid Smit tegen FCUpdate.nl.

Het zou een aannemelijke verklaring geweest kunnen zijn. In het duel der middenmoters maakte Willem II een allesbehalve frisse indruk. "We hebben al drie dagen geleden tegen Monaco gespeeld. Dan moet je weer scherp zijn voor de competitie", stelt Smit. "Ik denk dat we ons de gehele wedstrijd hebben laten aftroeven. Dat heeft volgens mij niets te maken met Europees voetbal. Er heerste wel een beetje een hosannastemming omdat we de eerste helft tegen Monaco heel goed gespeeld hebben. Maar dat is niet van invloed geweest op de wanvertoning tegen FC Groningen."

Trainer Robert Maaskant posteert Smit dit seizoen geregeld in de laatste linie. Ook tegen FC Groningen stond hij als centrale verdediger opgesteld. "Ik speel de laatste tijd inderdaad vaker op die positie. We missen met Van Nieuwstadt, Van Mosselveld, Van der Struijk en Kreek behoorlijk wat verdedigers. Dus het is eigenlijk uit nood geboren. Ik speel liever op het middenveld. Maar de laatste tijd kon ik het behoorlijk invullen en dan vind ik het ook helemaal geen probleem om daar te spelen."

Als het tegenzit is Smit echter ook zelf enige tijd uit de roulatie. Tegen FC Groningen ging hij twintig minuten voor tijd naar de kant met een enkelblessure. Het stadion zou Smit uiteindelijk verlaten op krukken. "Ik ging een duel aan met Seedorf", verklaart hij. "Ik wilde de bal weghalen en hij wilde hem meenemen. Vervolgens schop ik vol tegen de onderkant van zijn schoen aan. Dat is natuurlijk niet zo handig. Ik hoop dat het niks ernstigs is en dat het een flinke kneuzing blijft. Heel zuur allemaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen