Tottenham Hotspur pakt punt in Manchester

22 oktober 2005, 18:47

Tottenham Hotspur is zaterdag overeind gebleven in het topduel bij Manchester United. Op Old Trafford werd het 1-1. De formatie van Jol blijft daardoor tweede, met een punt en een wedstrijd meer dan de Mancunians. Promovendus Wigan staat door een knappe zege bij Aston Villa (0-2) tweede, terwijl Arsenal ondanks een mislukt penalty-expiriment thuis wist te winnen van Manchester City.

De thuisclub kwam voor de rust op voorsprong door Silvestre, na voorbereidend werk van Van Nistelrooij. Doelman Robinson had een kopbal van Oranjes spits nogal knullig losgelaten. Jenas maakte na de hervatting gelijk, door met een fraaie vrije trap doelman Van der Sar compleet te verrassen. De spelhervatting was toegekend na een overtreding van Ferdinand op Defoe.

Bij de Spurs was Davids het gehele duel van de partij. Hij liep tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen op. Cristiano Ronaldo viel in bij Manchester, hoewel hij eerder in de week in opspraak raakte bij een vermeende verkrachtingszaak.

Wigan Athletic is na dit weekend de nieuwe nummer twee in het Premiership. De promovendus won verrassend met 0-2 van Aston Villa. Door een eigen doelpunt van Aaron Hughes en countergoal Alan Mahon boekten The Latics de derde uitzege. Onze landgenoot Arjan de Zeeuw stond de hele wedstrijd in het veld voor Wigan.

Ook Arsenal won weer eens, maar overtuigend ging het niet. Een benutte strafschop van Robert Pires was voldoende voor een 1-0 zege op Manchester City. De score had hoger kunnen uitvallen, maar een tweede penalty werd door Arsenal op uiterst klungelige wijze verprutst. Pires en Thierry Henry wilden een kopie opvoeren van Johan Cruijff en Jesper Olsens legendarische strafschop in tweeën. Het expiriment liep uit op een mislukking. Pires klungelde en miste de bal, waardoor Henry veel te vroeg naast hem stond.

Liverpool ging verrassend met 2-0 onderuit bij Fulham. Collins John opende de score voor de Londenaren, waarna Boa Morte de zege voor Fulham veilig stelde.

Chelsea, de ongenaakbare koploper, speelt zondag tegen Everton. De titelvedediger heeft nu al acht punten voorsprong op Tottenham en Wigan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen