Van Nistelrooy schiet Manchester langs Fulham

1 oktober 2005, 17:54

Voor de tweede keer binnen vier dagen heeft Ruud van Nistelrooy zijn waarde bewezen voor Manchester United. Nadat hij dinsdag al het winnende doelpunt gemaakt had tegen Benfica (2-1) hielp onze landgenoot zijn ploeg zaterdag langs Fulham. Mede dankzij twee treffers van Van the Man won Manchester met 2-3. Tottenham Hotspur won met dezelfde cijfers van Charlton Athletic, na aanvankelijk met 2-0 achter gestaan te hebben.

Het duel tussen Fulham en Manchester United begon sensationeel. Al na twee minuten opende Collins John de score voor de thuisploeg, maar lang kon Fulham niet genieten van deze voorsprong. Via Van Nistelrooy (strafschop) en Rooney stonden de Mancunians binnen twintig minuten alweer met 1-2 voor. Fulham toonde echter veerkracht en kwam halverwege de eerste helft alweer op gelijke hoogte, door een benutte strafschop van Jensen.

Nog voor rust wist Ruud van Nistelrooy zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. De spits rondde een pass van de sterk spelende Ji-Sung Park onberispelijk af: 2-3. Deze klap kwam Fulham niet meer te boven. In de tweede helft ging de thuisploeg weliswaar op zoek naar de gelijkmaker, maar Manchester-doelman Edwin van der Sar liet zich niet verschalken.

Martin Jol boekte met Tottenham Hotspur een bijzonder fraaie overwinning. De Spurs keken op bezoek bij het sterke Charlton Athletic na 50 minuten tegen een 2-0 achterstand aan, maar wisten alsnog te winnen. Door goals van King en Mido kwam Tottenham langszij, waarna invaller Robbie Keane tien minuten voor tijd de winnende treffer maakte voor de Spurs.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!