Wankel Ajax hoopt op ommekeer

Ger
28 oktober 2005, 16:45

Ajax begon het seizoen met groot vertrouwen, maar de ploeg presteert vooralsnog ondermaats. Na negen speelronden hebben de Amsterdammers al acht verliespunten meer dan koploper PSV. Zowel op sportief als bestuurlijk vlak moeten de komende tijd harde noten gekraakt worden. Tegen SC Heerenveen kan Ajax zich eigenlijk geen misstap meer veroorloven.

Afgelopen zondag liep Ajax in Eindhoven verdere averij op. In een tegenvallend duel trok PSV aan het langste eind door een omstreden strafschop, benut door Timmy Simons. Na het verlies in het Philips Stadion kon Blind weinig anders dan voorlopig de landstitel vaarwel zeggen. Op een kwart van het seizoen staat Ajax al op een eerbiedwaardige achterstand van koploper PSV. Bovendien moet Ajax ook Feyenoord, AZ en RKC Waalwijk boven zich dulden.

Martin van Geel , John Jaakke en arie van Eijden proosten met champagne

Martin van Geel , John Jaakke en arie van Eijden proosten met champagne

Om enige rust in de ArenA te krijgen, is een overwinning op SC Heerenveen vanavond meer dan welkom voor Ajax. Die opdracht is niet eenvoudig; de Friezen bleven Ajax vorig seizoen in Amsterdam met 1-3 de baas. Bovendien heeft Heerenveen-spits Klaas Jan Huntelaar deze jaargang bewezen met scherp te schieten. Twee weken geleden bezorgde hij zijn ploeg met drie goals nog de volle winst in de uitwedstrijd tegen NAC.

Danny Blind

Danny Blind

Heerenveen kent in de aanloop naar de wedstrijd van vanavond weinig problemen. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek kan tegen Ajax zelfs weer beschikken over Georgios Samaras. De Griekse spits heeft geen last meer van zijn enkel, die hij een maand geleden blesseerde in het UEFA Cupduel tegen Banik Ostrava. Samaras zal vanavond in de ArenA plaatsnemen op de bank. Trainer Gertjan Verbeek moet het wel zonder Jeroen Drost stellen. De linksback heeft een liesblessure en zal vervangen worden door Fernando Derveld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen