'Ajax wil Kluivert terug naar Amsterdam halen'

15 november 2005, 10:11

Ajax heeft interesse in Patrick Kluivert. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal komt momenteel bij Valencia weinig aan spelen toe en wordt bij Ajax gezien als dé man die de Amsterdammers van haar spitsenprobleem af moet helpen. Volgens de Telegraaf heeft Ajax via Gerard van der Lem al contact gezocht met de 29-jarige spits.

Kluivert maakte zichzelf in 1995 onsterfelijk door de winnende treffer te maken in de Champions League-finale tegen AC Milan. Enige tijd later vertrok hij uit Amsterdam en ging hij spelen bij AC Milan. In Milaan kwam de spits nooit helemaal uit de verf, waarna hij al na één seizoen vertrok naar FC Barcelona. In de Catalaanse hoofdstad ontpopte Kluivert zich tot een complete spits en in 2000 bevestigde hij zijn status door topscorer te worden van EURO 2000.

Patrick Kluivert gepresenteerd bij Valencia

Patrick Kluivert gepresenteerd bij Valencia

Mede met het oog op het WK zou Kluivert daarom wel oren hebben naar een terugkeer bij Ajax. Het telefoontje van Gerard van der Lem deed hem dan ook goed. "Met Gerard heb ik al jaren een bijzondere band. Ik was verrast dat hij belde, maar vooral vereerd", reageert de spits in de Telegraaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen