Dudek wil keepersprobleem Benfica oplossen

15 november 2005, 11:53

De kans is aanwezig dat Jerzy Dudek in de winterstop herenigd zal worden met Ronald Koeman. Beide spelers speelden in 1996 samen bij Feyenoord en momenteel lijkt de doelman van Liverpool in beeld om het keepersprobleem bij Benfica op te lossen. Bij de Portugese ploeg kampt zowel eerste doelman Quim als reservekeeper Jose Moreira met een blessure.

Dudek liet maandag doorschemeren dat hij, met het oog op het WK, dit seizoen koste wat kost aan spelen toe wil komen. Komende week zal de Poolse doelman om de tafel gaan zitten met Liverpool-trainer Benitez. Mocht tijdens dit gesprek duidelijk worden dat Jose Reina dit seizoen eerste doelman blijft bij Liverpool, wil Dudek al in de winterstop vertrekken. Benfica lijkt in dat geval de nieuwe werkgever van de voormalig Feyenoorder te gaan worden.

"Benfica heeft een goede naam en is hier zeer bekend door hun Nederlandse trainer", zegt Dudeks Nederlandse zaakwaarnemer Jan de Zeeuw in O Jogo. "Benfica is voor ons een zeer interessante optie. Dudek kent Koeman nog omdat ze in 1996 samen bij Feyenoord gespeeld hebben. Koeman heeft destijds vaak laten weten dat hij Dudek een uitstekende keeper vindt. Het feit dat Benfica in de Champions League speelt, maakt een eventuele overstap nog interessanter."

"Momenteel ligt de bal bij Liverpool. We gaan komende week praten met de manager en dat horen we wel wat de plannen zijn. Ik heb geen idee hoeveel Dudek moet kosten, maar ik verwacht dat ze een aardig bedrag voor hem willen hebben. Maar goed, momenteel is het nog even afwachten. Er is nog van alles mogelijk", aldus De Zeeuw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen