Manchester en Benfica vechten voor laatste kans

22 november 2005, 11:57

De groepsfase van de Champions League nadert haar ontknoping. Met nog twee speeldagen te gaan kunnen enkele ploegen zich vanavond al verzekeren van een plaats in de tweede ronde. Ajax krijgt in eigen stadion tegen Sparta Praag een uitgelezen kans om Europees door te bekeren, terwijl Manchester United op Old Trafford moet winnen van Villarreal om kans te houden op het bereiken van de volgende ronde. Ook het Benfica van Ronald Koeman staat in Lille voor een cruciale wedstrijd.

In groep A kan vanavond alles beslist worden. Bayern München en Juventus hebben in deze groep de touwtjes nadrukkelijk in handen en krijgen allebei in eigen stadion de kans om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Juventus speelt in Turijn tegen Rapid Wien, terwijl Bayern München bezoek krijgt van Club Brugge. Wanneer zowel Juventus als Bayern wint, zijn beide ploegen verzekerd van de tweede ronde. Club Brugge is, door haar twee overwinningen op Rapid Wien, in ieder geval verzekerd van een ticket voor de UEFA Cup.

In groep C is de spanning te snijden. FC Barcelona is al verzekerd van groepswinst, maar de andere drie teams in de groep hebben tot dusver allemaal vier punten bijeen weten te voetballen. Panathinaikos lijkt op dit moment de beste papieren te hebben om aan het langste eind te trekken. De Grieken spelen vanavond in eigen stadion tegen Udinese. Bij winst tegen de Italianen, kan Panathinaikos in de laatste wedstrijd tegen Werder Bremen het karwei afmaken. Werder Bremen heeft ook nog een goede kans om door te bekeren, maar om dat te bewerkstelligen moet de ploeg vanavond eigenlijk minimaal een punt pakken tegen FC Barcelona. 

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen