Manchester in shock: Keane vertrekt per direct

Ger
18 november 2005, 14:13

Roy Keane vertrekt met onmiddellijke ingang bij Manchester United. De club maakte vrijdagmiddag bekend dat is besloten om het dienstverband van de aanvoerder per direct te ontbinden. Zijn contract liep nog tot de zomer van 2006 door. De populaire Ier verlaat Old Trafford na een dienstverband van ruim twaalf jaar.

Afgelopen maand gaf Keane nog een interview aan de TV-zender van Manchester United, waarin hij fors uithaalde naar de ploeg. Het interview is nooit uitgezonden maar zal vermoedelijk wel een rol hebben gespeeld in het plotselinge vertrek van de middenvelder.

In de verklaring die United heeft uitgegeven, staat te lezen: "Manchester United heeft vandaag (vrijdag) overeenstemming met Roy Keane bereikt over een onmiddellijk vertrek. De overeenkomst maakt het mogelijk dat Roy een verbintenis aangaat met een andere club, zodat hij zijn loopbaan kan voortzetten. De club heeft Roy een afscheidswedstrijd aangeboden ter ere van zijn grote verdienste op Old Trafford. De club dankt Roy voor zijn grote bijdrage aan het team."

In een eerste reactie liet Keane weten: "Het is een enorme eer geweest om meer dan twaalf jaar voor Manchester United uit te komen. Tijdens mijn dienstverband heb ik met enkele van de beste voetballers ter wereld mogen samenspelen, voor de beste supporters ter wereld. Ik heb altijd alles gegeven voor het management en het team. Ondanks dat het een droevige dag is waarop ik een geweldige club en manager verlaat, geloof ik dat de tijd rijp is om verder te gaan."

"Roy is een geweldige speler voor Manchester United geweest", aldus manager Alex Ferguson. "Hij is de beste middenvelder van zijn generatie en nu al één van de grootste spelers in de rijke geschiedenis van de club. Roy was de afgelopen twaalf jaar van onschatbare waarde. Hij speelde een cruciale rol in de laatste successen van United."

Keane kwam in 1993 over van Nottingham Forest, voor het toenmalige Britse recordbedrag van 4,5 miljoen euro. Hij groeide in het afgelopen decennium uit tot Mister Manchester United, ook door zijn agressieve manier van voetballen en leiding geven. Dit seizoen kon de Ier niet meer op een basisplaats rekenen bij manager Ferguson. Zijn laatste wedstrijd voor United speelde hij op 18 september tegen Liverpool (0-0). Tijdens die partij brak Keane een middenvoetsbeentje, waardoor hij de laatste weken niet inzetbaar was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen