Reserverol bij Villarreal frustreert Kromkamp

15 november 2005, 12:36

De overgang van AZ naar Villarreal heeft voor Jan Kromkamp voorlopig nog niet gebracht waar hij op gehoopt had. De rechtsback werd afgelopen zomer voor ruim zeven miljoen Euro door de Spaanse ploeg uit Alkmaar gehaald, maar moet in Villarreal voorlopig genoegen nemen met een plaats op de bank. "Daar baal ik van", zegt de 25-jarige rechtsback van Oranje tegen FCUpdate.nl.

Na een ijzersterk seizoen met AZ, waarin hij zich ontwikkelde tot een vaste waarde in het Nederlands elftal, had Kromkamp afgelopen zomer de clubs voor het uitkiezen. Na een zomer vol onderhandelingen koos de rechtsback uiteindelijk voor Villarreal, de ploeg die vorig seizoen in de kwartfinale van de UEFA Cup nog werd uitgeschakeld door het AZ van Kromkamp. Ondanks de forse transfersom die Villarreal op tafel legde voor de verdediger, is hij in Spanje echter nog niet uitgegroeid tot een vaste waarde.

Volgens Kromkamp wil de trainer hem rustig brengen, maar van de verdediger zelf hoeft dat niet. "Ik wil gewoon graag spelen. Het is een heel rare situatie. Ik heb met de trainer gesproken en hij zei dat hij heel tevreden over me was. Hij vindt dat ik rustig moet wennen aan de cultuur, het land en de competitie. Dat is allemaal heel leuk en aardig, maar ik moet wel spelen. Zeker met het oog op het WK wil ik gewoon voetballen. Dat WK mag ik niet missen."

Hoewel Kromkamp het nog te vroeg vindt om over een eventueel vertrek bij Villarreal te spreken, is het duidelijk dat hij geen vrede heeft met de situatie. "Kijk, als ik nou slecht zou spelen is het logisch dat ik er naast sta. Dat is echter niet zo, iedereen is heel tevreden. Er is geen duidelijke rode lijn in het beleid van de trainer te herkennen. Ik sta er vaak twee wedstrijden naast en dan mag ik ineens weer een wedstrijd spelen. Zo kom ik niet in mijn ritme en dat is gewoon balen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen