Liverpool maakt zich op voor WK in Japan

9 december 2005, 14:32

Komend weekend begint in Japan het wereldkampioenschap voor clubs. Zes teams uit de hele wereld strijden een week lang om de titel 'beste club ter wereld'. Namens Europa is Champions League-winnaar Liverpool van de partij, namens Zuid-Amerika neemt Copa Libertadores-houder São Paulo deel aan het enigszins ondergesneeuwde evenement.

Liverpool en São Paulo hebben voor het toernooi een beschermde status en stromen derhalve pas in de halve finale in. De Britten moeten het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen FC Sydney en het Costaricaanse Deportivo Saprissa, terwijl São Paulo stuit op de winnaar van de tweestrijd tussen Al Ahly (Egypte) en Al Ittahad (Saoudi-Arabië). 

Hoewel het toernooi weinig aandacht krijgt, hecht Liverpool-captain Steven Gerrard veel waarde aan het evenement. "Wij reizen naar Japan om de trofee te winnen. Dit toernooi geeft ons een unieke kans om wereldkampioen te worden. Prijzen winnen is als speler het mooiste wat er is. We hebben bovendien veel fans in Japan en we willen deze mensen niet teleurstellen."

Voor Liverpool begint het toernooi overigens pas donderdag. Komend weekend speelt de ploeg van manager Rafael Benitez nog een competitieduel tegen Middlesbrough.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen