Afspraak tussen Everton en ManUnited onderzocht

Ger
6 mei 2007, 13:13   Bijgewerkt: 6 mei 2007, 14:16

De Premier League start een onderzoek naar de afwezigheid van Tim Howard tijdens het competitieduel tussen Everton en Manchester United op 28 april (2-4). De doelman had volgens een woordvoerder van de Engelse competitie geen enkele reden om de wedstrijd tegen zijn oude werkgever te missen. Beide ploegen worden mogelijk bestraft met puntenaftrek.

Everton nam Howard afgelopen zomer op huurbasis over van ManUnited. De koploper liet een clausule in het contract opnemen waarin Howard werd verboden om te spelen tegen zijn eigenlijke werkgever. In februari werd de Amerikaan definitief vastgelegd op Goodison Park, waarna de papieren clausule werd omgezet in een mondeling akkoord.

De zegsman van de Premier League laakt de afspraak. "Aangezien de transfer van Howard definitief is geworden, bestaat er geen enkele reden waarom hij niet kon spelen. Als wij op de hoogte waren geweest van deze clausule, hadden we de transfer nooit goedgekeurd."

Everton-manager David Moyes heeft geen problemen met de mondelinge afspraak. "United wilde de clausule ook na de verhuurperiode blijven behouden. Het was een van de redenen dat we Howard nu al konden vastleggen."

De 27-jarige Howard werd tegen ManUnited vervangen door Iain Turner. Mede door het onzekere optreden van de tweede doelman boog het elftal van Alex Ferguson een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen