De Mos: "Arbiter Blom was dramatisch"

Ger
24 mei 2007, 23:09

Vitesse staat zondag in de play-offs voor een lastige opgave in Utrecht. De Arnhemmers speelden donderdagavond met 2-2 gelijk in het eerste duel. Door een fikse kaartenlast moet Vitesse in de retrun het stellen zonder Danko Lazovic, Theo Janssen, Mads Junker, Purrel Fränkel en Paul Verhaegh. Lazovic en Junker ontvingen zelfs een directe rode kaart.

Ook de spelers van Utrecht lieten zich niet onbetuigd in de wedstrijd die in de slotfase totaal uit de hand liep. De gevolgen voor het team van Foeke Booy zijn minder ernstig. Alleen de gele kaart voor doelman Michel Vorm had gevolgen. Hij mist de thuiswedstrijd.

Trainer Aad de Mos van Vitesse vond dat de spelers weinig schuld hadden aan de opstootjes en overtredingen in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Volgens de coach was het vooral de schuld van Blom. "Ik vond hem dramatisch", zei hij na afloop.

De Mos oordeelde dat de scheidsrechterskeuze van de KNVB onbegrijpelijk was. "Bij dit soort wedstrijden heb je ervaren toppers als Dick Jol of Roelof Luinge nodig. Als een van hen had gefloten, was het niet uit de hand gelopen. Blom heeft het niet in de vingers. Je moet kunnen 'spreken' met spelers, dat kan hij niet."

Utrecht-trainer Foeke Booy weigerde te praten over de arbitrage. "Wat er in de slotfase gebeurde, laat ik aan anderen over. Ik vind het vooral knap dat we hier een gelijkspel wegslepen. Zondag moeten we het afmaken." Deelname aan de Intertoto zou voor Utrecht een troost zijn voor het mislopen van directe kwalificatie voor de UEFA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen