Lazio heeft Braziliaanse keeper bijna binnen

Koen Freriks
25 mei 2007, 12:06   Bijgewerkt: 25 mei 2007, 12:19

De Braziliaanse keeper Diego zal spoedig een contract tekenen bij Lazio. Dat meldt de Braziliaanse tv-zender Globo vrijdag op haar website. De van Atletico Mineiro afkomstige doelman moet het gat moeten opvullen dat Angelo Peruzzi bij de formatie van Lazio-coach Delio Rossi achterlaat. De routinier beëindigt na dit seizoen zijn voetbalcarrière. Met de transfer zou zo'n vier miljoen euro gemoeid zijn.

{image[252874][left-half][Delio Rossi]}Diego (21) speelde ondanks zijn jeugdige leeftijd al meer dan vijftig wedstrijden in de Braziliaanse competities. De jongeling wordt in eigen land samen met Cassio van Gremio, die al eens een uitnodiging van bondscoach Dunga kreeg, als potentiële Seleção-keeper gezien.

Het aantrekken van Braziliaanse keepers lijkt een inmiddels een trend te worden. Waar de reputaties van Braziliaanse doelmannen in het verleden niet bepaald smetvrij waren, lijken steeds meer Europese ploegen voor een Braziliaanse doelman te kiezen. 

Zo hebben de Italiaanse topploegen AC Milan (Dida), Inter (Julio César) en AS Roma (Doni, Julio Sergio) Brazilianen onder de lat en hebben Champions League-deelnemers PSV (Gomes) en FC Porto (Helton) ook Braziliaanse keepers in dienst. Ook AZ zat geruime tijd achter een Brazilaanse goalie aan. De transfer van Andrey (Frigurense) naar Alkmaar ketste echter af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen