Clattenburg had Kuyt rood moeten geven en is geschorst

22 oktober 2007, 16:22

Mark Clattenburg fluit komend weekend geen wedstrijden in de Engelse Premier League. De scheidsrechter is door de Engelse bond buiten spel gezet, vanwege zijn warrige optreden in de Merseyside-derby tussen Liverpool en Everton (1-2).

Clattenburg wekte met zijn optreden de woede van de Everton-fans. Met name de beslissing van de arbiter om Dirk Kuyt slechts geel te geven voor een vliegende tackle, schoot bij fans van de thuisclub in het verkeerde keelgat. Zeker toen diezelfde Kuyt vervolgens in blessuretijd vanaf elf meter het winnende doelpunt maakte.

"Kuyt vloog er met twee benen in. Volgens de regels kan op een dergelijke overtreding maar één straf staan en dat is een rode kaart", zegt Everton-speler Stubbs.

Ook het feit dat Clattenburg vlak na rust direct rood gaf aan Everton-verdediger Hibbert, leidde tot veel onbegrip in het Everton-kamp. "Op een herhaling is duidelijk te zien dat Clattenburg eigenlijk geel wilde geven, hij had die kaart al in zijn hand. Toen Steven Gerrard vervolgens langs liep en iets tegen hem zei, trok de scheidsrechter ineens rood", besluit Stubbs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen