AZ uitgeschakeld na eerste Europese thuisnederlaag

20 december 2007, 22:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Europese avontuur van AZ zit erop. De Alkmaarders verloren donderdag in eigen stadion met 2-3 van Everton en werden hierdoor op de ranglijst voorbij gestoken door Nürnberg, dat in Griekenland drie punten pakte tegen Larissa. Everton maakte met deze zege bovendien een einde aan de ongeslagen serie van AZ, dat tot vanavond in eigen stadion nog geen enkel Europees duel verloor.

Pelle Lescott

Pelle Lescott

Op bezoek bij 1,FC Nürnberg leek AZ dit karwei direct te gaan klaren. De Noord-Hollanders domineerden de gehele eerste helft en kwamen volledig verdiend op een 0-1 voorsprong. De buit leek binnen, maar AZ liet zich de kaas van het brood eten. De ploeg werd na rust volledig weggespeeld door de Duitsers, die toch echt niet overliepen van kwaliteit. AZ verloor met 2-1, waardoor het allemaal aankwam op de laatste wedstrijd, in het eigen DSB Stadion tegen Everton.

Cziommer Jagielka

Cziommer Jagielka

Gezien de ongeslagen Europese reeks in het eigen stadion was de verwachting dat AZ het karwei tegen Everton wel zou kunnen klaren, zeker omdat de Engelsen zeker niet in hun sterkste formatie aantraden. Zo bleven onder meer Tim Howard, Joseph Yobo, Mikel Arteta, Tim Cahill en Ayegbeni Yakubu achter in Liverpool, maar ook zonder dit vijftal bleek Everton over een zeer goede ploeg te beschikken. Dat werd al duidelijk na twee minuten, toen Engels international Andy Johnson zich simpel vrij draaide en AZ-doelman Waterman passeerde met een droge schuiver in de korte hoek.

Na rust bleek al snel dat AZ geen hulp kreeg uit Griekenland. Larissa nam weliswaar voor rust de leiding, maar door goals vlak voor en na rust bogen de Duitsers deze achterstand snel om in een voorsprong. Hierdoor wist AZ dat ook een gelijkspel tegen Everton niet zou volstaan en dat de ploeg dus nog minimaal twee keer moest scoren.

Dembele

Dembele

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen