Adebayor leidt Arsenal naar monsterzege op Derby

28 april 2008, 22:50   Bijgewerkt: 28 april 2008, 23:14

Aan de hand van Emmanuel Adebayor heeft Arsenal maandag een ruime zege geboekt op Derby County. Mede dankzij drie goals van de Togolees, die pas na rust in de ploeg kwam, won de formatie uit Londen met 2-6. Ook Robin van Persie, die in de rust plaatsmaakte voor Adebayor, pikte zijn doelpuntje mee.

Van Persie vormde in de eerste helft een voorhoede met Nicklas Bendtner en Theo Walcott en de Nederlander toonde aan dat hij begint toe te groeien naar zijn topvorm. Met een handig passje stelde hij Bendtner in staat om de 0-1 te maken, waarna hij op slag van rust zelf het tweede Londense doelpunt maakte. De Rotterdammer ontsnapte aan de buitenspelval en schoot, half vallend, raak. Tussendoor had McEveley gescoord namens de thuisclub, die al wekenlang zeker is van degradatie.

Na de rust bleef Van Persie achter in de kleedkamer en mocht Adebayor zijn opwachting maken. De Afrikaan had weinig tijd nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Binnen een kwartier na de hervatting maakte hij de 1-3, waarna hij in de slotfase, toen de stand door goals van Earnshaw en Walcott 2-4 geworden was, nog tweemaal toesloeg. Hiermee bracht hij zijn seizoenstotaal op 24 doelpunten.

Door de zege in Arsenal er zeker van, dat het dit seizoen als derde eindigt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen