PSV boekt goed resultaat, maar verliest doelman Gomes

3 april 2008, 22:40   Bijgewerkt: 3 april 2008, 22:57

PSV maakt een uitstekende kans om de halve finale van de UEFA Cup te bereiken. De uitwedstrijd tegen Fiorentina eindigde donderdag in 1-1, waardoor een kleine zege of zelfs een 0-0 gelijkspel in Eindhoven volstaat om door te bekeren. Toch was er niet alleen goed nieuws voor PSV. Doelman Gomes moest het veld geblesseerd verlaten en zorgde daarmee voor een domper op de feestvreugde.

Er zijn wel eens tijden geweest dat PSV dolblij was, als het in de kwartfinale van de UEFA Cup stond. In die jaren werden deze Europese duels gezien als hoogtepunten van het seizoen, als een ideale gelegenheid om internationaal prestige te winnen. En zo is het natuurlijk ook, want een succesvol avontuur in de UEFA Cup kan de hele clubs een enorme stimulans geven. Vraag maar aan Feyenoord in 2002, of FC Sevilla de afgelopen twee seizoenen.

Zeker gezien het speelschema is het helemaal niet zo gek om te stellen dat PSV de finale kan halen. Als Fiorentina verslagen wordt, is Sporting Lissabon of Glasgow Rangers immers de volgende tegenstander. En beide teams zijn kwalitatief toch een stuk minder dan Bayern München of FC Zenit, twee teams die aan de andere kant van het schema zitten.

Met vervanger Roorda in de goal leek PSV vooral te moeten proberen om de schade op 1-0 te houden, maar Koevermans keerde het tij. Op het moment dat Danko Lazovic langs de zijlijn al klaarstond om hem te vervangen, schoot de Schiedammer, na een mooie pass van Afellay, op prachtige wijze de gelijkmaker tegen de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen