PSV boekte nog nooit een overwinning in Italië

Ger
3 april 2008, 11:15   Bijgewerkt: 3 april 2008, 12:02

Voor PSV staat de uitwedstrijd in de UEFA Cup tegen Fiorentina op basis van de statistieken te boek als een lastige opdracht. De Florentijnen verloren dit seizoen geen enkel Europees duel in het eigen Artemio Franchi. Daarnaast zegevierde PSV nog nooit op Italiaanse bodem.

Alleen FC Groningen wist Fiorentina deze voetbaljaargang van de thuiswinst af te houden. De equipe van trainer Ron Jans sloot de UEFA Cup-wedstrijd op 1-1 af, waarna uiteindelijk in de strafschopserie werd verloren. PSV komt dit seizoen moeilijk aan zijn doelpunten. De Eindhovenaren waren pas acht keer trefzeker in tien wedstrijden van de Champions League en het UEFA Cup-toernooi.

Fiorentina bereikte overigens net als PSV na strafschoppen de kwartfinales. De formatie van coach Sef Vergoossen schakelde Tottenham Hotspur uit en Fiorentina won vanaf elf meter van Everton. Jefferson Farfán, Danko Lazovic en Dirk Marcellis zijn bij een gele kaart geschorst voor de terugwedstrijd in Eindhoven van volgende week. Het eerste duel start donderdagavond om 20.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen