Slomka: "Mooie kans om Barcelona te verslaan"

1 april 2008, 08:00   Bijgewerkt: 31 maart 2008, 23:00

Schalke 04 is, met Fenerbahçe, dé verrassing bij de laatste acht van de Champions League. De Duitsers rekenden in de groepsfase af met Valencia en Rosenborg en schakelden in de achtste finale FC Porto uit. Vanavond is FC Barcelona in Gelsenkirchen de volgende tegenstander van de Königsblauen.

En waarom zou Schalke na Valencia, Rosenborg en Porto ook niet Barcelona uit kunnen schakelen? Coach Mirko Slomka is er in ieder geval van overtuigd dat zijn team niet kansloos is tegen de Catalanen. "Hoe je het ook wendt of keert, het is een gewone wedstrijd met twee teams van elf spelers", zegt hij nuchter. "Onze supporters leveren ons bovendien een groot voordeel op in dit soort Europese thuiswedstrijden. Als we met passie en in een hoog tempo spelen, is dit een mooie gelegenheid om één van de beste teams van Europa op een nederlaag te trakteren."

Het is voor het eerst sinds het seizoen 1958/1959 dat Schalke tot de laatste acht behoort in het meest prestigieuze Europese bekertoernooi. Destijds was het Spaanse Atletico Madrid over twee wedstrijden duidelijk (totaal 4-1) te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen