Van Gaal wil toch bij AZ blijven

18 april 2008, 14:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal blijft toch trainer van AZ. De coach heeft vrijdag laten weten dat hij van plan is om zijn contract, dat loopt tot de zomer van 2010, uit te dienen. "Ik heb deze week met de directie en het bestuur gesproken. Daaruit is gebleken dat we allemaal graag met elkaar door willen. Vandaag heb ik het aan de spelersgroep meegedeeld", zegt de oefenmeester op de officiële website van de Alkmaarse club.

De beslissing van Van Gaal om bij AZ te blijven, komt als een daverende verrassing. Enkele weken geleden besloot hij, na overleg met het bestuur, nog om na dit seizoen op te stappen. De spelersgroep wilde de coach echter graag behouden en stapte naar het bestuur, waarna Van Gaal liet weten dat hij zijn beslissing zou heroverwegen. Onder meer de manier waarop de selectie de laatste weken van het seizoen zou trainen en spelen, was hierbij van invloed. 

van gaal

van gaal

"Ik blijf op basis van een aantal factoren", begint Van Gaal (57) zijn relaas. "Zo heeft de helft van de selectie aangegeven dat ze voor mij naar AZ zijn gekomen. Bovendien heb ik de technische staf verdrievoudigd en ook voor volgend seizoen hebben we mensen aangetrokken om de staf te professionaliseren. Wat dat betreft zou het ook een slechte zaak zijn als ik weg zou gaan."

Van Gaal is er van overtuigd dat hij met AZ volgend seizoen weer de weg omhoog in kan slaan. "Ik heb hier nu drie jaar gewerkt. De eerste twee seizoenen ging het fantastisch, dit jaar was duidelijk minder. Doormiddel van doorselecteren kunnen we dat voor volgend seizoen oplossen. Maar de grootste versterkingen voor volgend jaar zijn de weer fitte Stijn Schaars, Maarten Martens en Joey Didulica."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen