Vergoossen: "PSV kan gemis Farfan en Afellay opvangen"

9 april 2008, 13:22   Bijgewerkt: 9 april 2008, 13:37

Zonder Jefferson Farfan en Ibrahim Afellay moet PSV donderdag proberen om ten koste van Fiorentina de halve finale van de UEFA Cup te bereiken. Beide spelers behoorden tijdens de heenwedstrijd in Florence tot de uitblinkers aan Eindhovense kant, maar toch is coach Sef Vergoossen er van overtuigd dat de absentie van het duo niet tot grote problemen zal leiden. "Dit kan de groep zelfs sterker maken."

Verwacht wordt dat Afellay en Farfan als linker- en rechteraanvaller vervangen zullen worden door Balazs Dzsudzsak en Edison Mendez. Dat zijn heel andere spelers, weet ook Vergoossen. "Maar de spelers die op de plaatsen van Ibi en Jeff komen te spelen, moeten hoe dan ook hun eigen spel spelen. Ze moeten niet proberen om Afellay en Farfan te imiteren", liet de coach woensdag weten.

"Natuurlijk is het niet prettig dat we twee van onze drie voorwaartsen missen, maar daar moeten we als groep overheen stappen. Het kan ons zelfs sterker maken, omdat iedereen nu weet dat we dit gemis met z'n allen moeten opvangen."

Afgezien van Afellay en Farfan, zijn alle PSV'ers zo goed als fit. Alleen Ismail Aissati moet donderdag een laatste test ondergaan, maar hij is toch slechts reserve. Eduardo Alcides en Mike Zonneveld, die afgelopen weekend nog ontbraken, zijn weer wel van de partij. Dat er zo weinig blessuregevallen zijn zegt veel over de kracht van de groep, vindt Vergoossen. "Want ik hoorde gisteren tijdens Liverpool-Arsenal iedereen roepen dat de spelers van die clubs zo'n zwaar programma hebben, maar ik denk dat spelers van PSV het zwaarder hebben. Bij Arsenal of Liverpool worden soms zeven of acht spelers uit de ploeg gelaten, dat kunnen wij niet. De belasting op deze groep is zwaar, maar toch worden we elke week sterker."

Tegen Fiorentina moet blijken hoe sterk dit PSV daadwerkelijk is. De Eindhovenaren hebben genoeg aan een 0-0 gelijkspel, maar zullen het daar niet op aan laten komen. "We zullen zeker niet achteruit lopen en het initiatief aan Fiorentina laten. Fiorentina is namelijk een ploeg die altijd en overal kan scoren. Wij gaan daarom ook zelf op zoek naar een doelpunt", besluit de oefenmeester.

Vermoedelijke opstelling PSV: Gomes; Rajkovic, Salcido, Marcellis, Kromkamp; Simons, Bakkal, Culina; Dzsudzsak, Koevermans, Mendez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen