Ajax rekent moeiteloos af met Heerenveen

5 mei 2008, 22:03   Bijgewerkt: 6 mei 2008, 00:44

Ajax ligt op koers om zich, voor het derde achtereenvolgende jaar, via de play-offs te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Maandagavond werd in de eigen ArenA afgerekend met SC Heerenveen. Na een 1-2 zege in Friesland, wonnen de Amsterdammers in eigen stadion met 3-1. FC Twente is nu het laatste obstakel op weg naar de voorronde van het miljoenenbal.

Heerenveen had dus een klein wonder nodig om alsnog de finale van de play-offs te bereiken en dit wonder bleef uit. In de eerste fase van de wedstrijd speelden de Friezen niet slecht, maar Michael Bradley bewees zijn team een zeer slechte dienst door binnen veertig minuten twee overtredingen te maken, die door de zeer warrig fluitende Dick van Egmond allebei bestraft werden met een gele kaart. Met name de tweede overtreding van Bradley was dom, want hij trok aan de noodrem bij Klaas Jan Huntelaar terwijl er achter hem nog minimaal twee teamgenoten stonden.

Hierdoor kwam Ajax, dat tot dat moment geen seconde had overtuigd, ineens met een mannetje meer te staan. En toen Kenneth Perez vervolgens op slag van rust uit een strafschop (Jeffrey Sarpong was gevloerd door Heerenveen-keeper Van Dijk) de 1-0 maakte, was het laatste restje spanning uit de wedstrijd verdwenen.

De blessures van Suarez en Stekelenburg zijn zorgwekkend met het oog op de volgende ronde tegen FC Twente, maar vooral de wedstrijd tegen Heerenveen hadden ze geen invloed. Met de 1-0 op zak maakte Ajax in de tweede helft korte metten met de Friezen, die nu met NAC Breda moeten strijden om een ticket voor de UEFA Cup. Op aangeven van Sarpong maakte Rommedahl van dichtbij de 2-0, terwijl Perez amper tien minuten later na een goede individuele actie de derde goal binnenschoot.

Dat Danijel Pranjic er vervolgens, na een misverstand in de Ajax-defensie, nog 3-1 van maakte, deerde eigenlijk niet meer. De buit was binnen voor Ajax. Althans, half binnen. Want winnen van Heerenveen is leuk, maar er kan pas écht opgelucht ademgehaald worden als volgende week ook FC Twente verslagen wordt. Zaterdag is de heenwedstrijd in Emmen, acht dagen later volgt de return in de ArenA. Pas dan wordt duidelijk of Ajax nog iets overhoudt aan dit roerige seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen